Historiek

In 1993 werd in de Eeklostraat te Mariakerke de éénmanszaak DD-Engineering EMZ opgestart.
Op de zoektocht naar een naam voor de firma was de keuze vlug gevallen:
Dominik D’Hooge ® DD-Engineering EMZ.
Doordat het bedrijf in 1997 aan uitbreiding toe was heeft men een leegstaande brouwerij opgekocht en gerenoveerd in de Akkerstraat.

Door de jaren heen is het bedrijf steeds verder gegroeid en heeft zijn naambekendheid verder verworven in de wereld van telecommunicatie en informatica . Inmiddels werken we met een direct verkoopskanaal en een eigen technische dienst, maar ook met een indirect verkoopskanaal en een dienst van onderaannemers die volledig intern beheerd wordt.

Winkelstraten zijn heel belangrijk voor onze steden en gemeenten. Zij trekken mensen aan en zorgen voor bedrijvigheid. Maar de laatste jaren gaat het niet zo goed met sommige winkelstraten. Handelszaken en bedrijven trekken weg uit het centrum van de gemeente en vestigen zich aan de rand of langs uitvalswegen. Zo wordt de bebouwde kom steeds groter, maar de eens bruisende centra blijven verweesd achter. De Vlaamse overheid wil die evolutie omkeren. In plaats van uit te breiden moeten steden en gemeenten “inbreiden”. Leegstaande en verkrotte gebouwen en verlaten buurten vormen gaten in het weefsel van stad en dorp. Die moeten weer opgevuld worden. Daarom trekt de Vlaamse overheid geld uit om de gemeentecentra weer aantrekkelijk te maken voor KMO’s en zelfstandigen.